söndag 14 december 2008

December

En mycket nyfiken stor lilltrolla letar efter första paketet i adventskalendern. Behöver jag tilllägga att det blir EN julklapp på julafton.. Tavlan har min mormor sytt till mej och min kära syster när vi var små.


Favoritpresenten har varit film med Lotta på Bråkmakargatan. Hon är för underbara denna knappt 5-åriga Lotta. Hon vet precis vad hon vill och inte. Ganska typisk måååånga andra i samma ålder..

Så här kan det se ut när man låter sirap rinna ut på diskbänken. Då är det bra att ha en degskrapa från IKEA till hands.
Denna härliga godisbok hjälpte oss göra dessa fantastiska godisar, som dock aldrig stelnade men var super goda och snart slut.

Denna kyrka hade alltid mormor och morfar i sitt sovrum till jul. Vi har den i vardagsrummet.
Det blev inget lucia-firande här då vi varit sjuka, men lucia fika hade vi på morgonen framför tv:n. Eller rättare sagt pappan och stora lilltrollan såg på tv´s lucia medan vi andra sov.. Fikade gjorde vi när vi andra också vaknat och då hade barnkanalen luciatåg att titta och lyssna på.

En amaryllis på G.
Så här ser vår adventsstake ut i år. Kan man livnära sig på att pyssla hemma???????
Kramiz

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fint du har gjort!! Duken är ju bara för snygg och boken så himla mysig oxå måste jag ju bara få säga.

Kram Anna

Maria sa...

Hej!
Mycket fint igen!
Det värsta med Lotta-filmerna är ju att små personerna kan bli lite inspirerade...."Dumma mamma"...kanske ska prova att klippa lite i kläderna...osv...